Pages

Wednesday, March 27, 2013

Think about other people that close to him & don't make him sad....

** 23 March **
Today is Sabbath Day...
Sy pg church mcm selalu...
Sama seperti rutin mingguan sebelum nie...
Setiap malam kami akan pg main futsal..
Malangnya arine sy  inform c mr E...
n one more things kami main 2 jam...
2 jam okay...mcm fit kn....
Sy langsung xda cek phone masa nie..
Langsung xda!
Dalam perjalanan balik sy tgokla phone...
Ada 28 miss called from mr E...
1st dlm kepala otak sy masa tue...apa slh sy bt??
Kenapa dia kol sy balik2....
Dgn perasaan gementar saya kol dia balik...
erm, hai...napa tue...relax konon...
Dalam keadaan yang cemas dia cakap....
KO XTAU KA PASAL C ZUL...
KENAPA DGN DIA....???
KENAPA DIA D ICU???
KENAPA DIA KOMA???

~ ~ ~
ICU??
Jujurnya saya terkesima n mula menangis....
Direct keluar dari mulut saya...
ESOK SAYA BALIK...SAYA X PEDULI...SAYA MO TGOK DIA...

# #
Gaduh dgn mr E sebab dia ckp dia akan g tgk zul bila dia sedar...
automatic mrh n trcakap....DLM HAL GINI KO  BOLEH CAKAP TUNGGU DIA SEDAR...
TIADA SATU PUN ANTARA KITA YANG TAU KEADAAN SEBENAR DIA...XDA SATU PUN...


+ = +
Dalam 30 minit smpai rumah n mnta maaf dgn dia...
Advice suruh dtg...n dia agree....
rasa risau mula surut lepas dia setuju utk dtg tgk zul...

***
Dalam masa 10 minit...
sibuk utk inform semua org pray utk zul...
bgtau clasmate utk dtg tgok dia..
bgtau lect semua...
pray byk2 utk dia...
Tiba2 terlintas di fikiran utk kol c gemol...
TAPI....GEMOL CKP KOL DIA BALIK COZ MO KASI CNFIRM...ZUL XDA SDH???
dlm hati hanya tuhan yg tahu..betapa sy doakan apa yg sy dgr itu x betul...
dlm 5 minit kol dia balik....
ringkas n padat jawapan dia...
SORRY, ZUL XDA SDH....Dia kasi tinggal kita.......
empangan yg dikawal pecah serta merta...
seolah-olah x percaya apa yang baru didengar...

(----)

Sepanjang mlm x dpt tidur dgn lena...
Gambar kenangan bersama ditatap tanpa henti....

** 24 Mac **
Arinie ko akan dikebumikan zul...
Arinie semua org dlm perjalan g tgok ko utk terakhir kalinya....
Sepanjang perjalanan sy cuba jaukan perasaan sedih n jnji xkn nangis dpn ko...

Kami smpai di rumah ko tepat 12.30pm...
Masa sy smpai sy xmo tgok d dlam zul...
Langsung sy x berpaling.
Sy cuba alihkan perhatian dgn durg reza..
Sy bcrta..ktawa dgn durg....
Tapi semua brubah bila nurul pngil sy...
Dia hug sy Zul...
Masa tue sy x tahan lagi...
Satu kali lagi sy nangis..
Masa tue sy tnya ko mana...
tapi...
Waktu tue ko kena mandi zul...
Sy lambat sampai...
Sy sedih....
Sepanjang perjalanan sy berharap dpt pegang ko...
 Faziey mcm tau apa yg sy fikir..
dia ckp sy xblh sentuh ko sdh..
cuma family ko jak blh..
masa tue sy pasrah zul...
sy trma...mgkin slh kmi sbb lambat.....

Xlama lepas tue ko keluar...
sy nampak ko kena angkat zul....
sedih sgt tgok ko gtu....
mata ko tertutup..
ko x tgk sy mcm selalu....
ko kaku..pegun......
tiada senyuman terukir...
tiaa ayat " EE! C BETH.."
ikutkan rasa hati..mau sja sy meraung sepuasnya dpan ko zul...
mau sja sy rangkul tubuh ko...
mau sja sy peluk ko mcm sy peluk ko dlu...
masa ko kasi selamat n pertahankan saya dlu....
Ya tuhan zul!!!!!
Astaga!!!

sy x dpt terima semua nie...
sy minta maaf sebab masih meratapi pemergian ko..
sy minta maaf sebab sy kuat nangis..
sy btul2 minta maaf...
tpi perasaan nie sy x minta....




ZUL

Saya bukan mo tunjuk yang saya lagi sedih antara semua orang...
Memang saya akui saya tidaklah serapat roomate ko yang lain...
Saya masih tiak boleh terima semua nie...
Saya tiada pertalian saudara sama ko...
Saya cuma seorang kawan...
Kawan zul....kawan......
Kawan yang selalu tegur & marah ko....
Tapi saya sayang ko..sayang ko macam darah daging saya sendiri....
Saya pernah bagitau ko kan yang saya sayang ko...
Terus ko cakap jangan manja kan.....
Sakitnya....perasaan nie sama macam saya kehilangan bapa saya...
Ya Tuhan.....saya tidak boleh bersumpah untuk membuktikan perasaan ini...
Sesungguhnya kau lagi mengetahui apa yang ada di dalam hati ini....
Setiap titisan airmata yang jatuh akan saya iringkan dengan doa zul...
Semoga ko tenang di sana zul...


Monday, March 18, 2013

A song by KJK


There still a lot of words left that i want to tell you
But i can't seem to say anything at all
Without you i can;t even live one day
Even if I die i can't sent you away
I pledge this thousands of time
In front of those tears that feel with no sound
In front of your tired shoulder
Suddenly no words come out from me
Our love has become tedious now..
We are standing and praying at the intersection of separation
Wanting to walk out quickly from this staggering maze
We've been on this time of weariness for too long that now we are at an ending point
I want to see your laughing face
More than anything that will be the biggest gift for me
I want to hold your hand
Walking together as the sun set..


Sedih.....


Jika sebelum ini aku ternanti-nanti akan jawapannya…
Jika sebelum ini aku masih tertanya-tanya…
Apa yang diharapkan kini berada di hadapan mata…
Mampukah bertahan….
Ya Tuhan, terlalu banyak perkara yang sedang berlegar-legar di kepala…
Diri ini seakan-akan tidak mampu berhadapan dengan situasi ini…
Mungkinkan air mata akan mengalir laju…
Mungkinkan diri akan menjadi seorang yang tabah…
Ya Tuhan, kau berikanlah kekuatan kepada aku…
Terlalu berat rasanya hendak berjauhan daripada keluargaku..
Walhal ianya cuma berpisah daerah sahaja…
Sesungguhnya situasi ini sangat sukar bagi diri ini…
Siapa yang akan menjaga makan dan pakaiku kelak…
Pertanyaan demi pertanyaan...
Ya Tuhan, aku akan menganggap ini sebagai salah satu daripada dugaan dan takdir yang telah kau tentukan buat diriku agar aku lebih kuat dan lebih menghargai apa yang aku ada ada masa ini....

Sunday, March 17, 2013

Dear Hyper X


Dear Hyper X,
Masa sakit n susah sy d sini kmulah yg ada di sblh sy..kasi pinjam sy duit, tempat sy minta makanan, minta Maggie, tempat sy manja2..Paling penting kasi bangun sy if sy lmbt, kasitau nametag sy senget, rambut sy kusut, ada tahi mata…..n mcm2 lagila…Cuma kmau yg buat begitu…xkan ada yang lain…

Even kakak sy pun x tau apa sy suka makan, apa sy suka minum…apa warna kesukaan sy…
Lepas nie ssh mo jmpa kawan yg boleh kasi ketawa sy n kasi nangis sy macam kamu..
Xda kwan mo bangun lambat..makan Maggie tengah malam..makan ikan kembung…nakal2 pg tengok movie malam2…

Xda kawan mo mengumpat n xda kena umpat oleh sapa2 antara kamu…
kadang2 sy sgt sedih n sakit hati bila tau someone antara kmu ckp2 pasal sy… sbab dulu sy jenis yg terlalu anggap kawan adalah segalanya n kdng2 sy x blh trma…sy keep on asking myself what is my false…I just want to be her or his friend…

TAPI…itu duluuuuuuuu…..bila fikir balik sbnarnya sy suka juga klu tau apa yg kmu ckp…so sy blh tau apa yg kmu x suka tentang sy n sy try to avoid dri bt benda yang kmu x suka..paling pun sy diam2 n jauhkkan diri sja…^__^ tiada manusia yang sempurna

Walau apa pun yang kamu pernah buat sma sy..bgi sy kmula yg terbaik n sy xkn pernah jumpa n ada pengganti kmu dlm hidup sy..apa yg sy lalui slama 5 thun stgh bersama kmu adalah pengalaman terhebat. .. 

Saya minta maaf sebab selalu buat salah sama kamu…buat kamu tidak selesa…tapi apa yang kamu nampak dalam diri saya sama ada baik atau buruk itulah diri saya yang sebenarnya… mungkin saya tidak sedar apa yang saya buat kadang2 tidak menyenangkan orang lain… 

Tidak nafikan, kita akan jumpa lagi next time tpi mesti ada perubahan yang berlaku…maaf kalau selama nie saya tidak menghargai masa yang kita ada untuk bersama-sama….

Apapun saya sayaaaaaaaang kamu semua… bagi saya kamu sudah macam abg2 & kakak2 sy…
Sedih bila fikir yang kita x lagi sama2…sedih bila kita jauh2… 

Terima kasih untuk semua kenangan yang kamu kongsi sama sy…jaga diri & keep in touch

Only Love Can Say

Wah...sekarang mo cakap pasal percintaan sudah nie..
Hehehe....risau nie risau..
Gawat....adakah saya dalam zon berbahaya sekarang...
Seriuskah tahap percintaan saya nie...
Sekarang bermulanya cerita baru...
Kehidupan baru...
Tapi adakah cintaku mampu bertahan...
*___* 
Sukar nak dinyatakan...
Semuanya di tangan Tuhan...
Kalau sudah memang ditakdirkan jodoh kami berdua...
Semuanya tidak akan ke mana-mana...

Early Morning

Good Morning Dear,
I really don't know what to express my feeling..
Just now, I've read a few of my friend updated status at facebook..
They look so sad...
How about me...
Mother, I am gonna miss you so much..damn much...
Even thought, we always facing with this situation..
Ya..i mean being apart with you...
But this is part of life right..
I need to be strong..
whatever it is..
I love you mama...

Saturday, March 16, 2013

Futsal...

Well ya..sy masih melibatkan diri dalam sukan nie...
seperti biasa aka jadi goal keeper...
hurm, actually aapp yang sy mo crita nie kn pasal team2 yang kami lawan...
saya tau.saya nie pemain yang sangat amatur...betul! jujur amatur..
klu d KK sy punya list paling bawah bah...
tapi di sini, kami punya lawan lagi teruk...
xda semangat kesukanan..
kalah pun mo mengamuk...
tapi kalau menang tembirang..
aduh susah nie...
sebelum nie saya ikut2 org main di KK pun mmg xdala pengalaman begini..
saya taula bha juga..nie game baru jak famous di sni KM...
masalah dia..pleasela mentaliy..
sports for fun..
tiada duit kita mo rebut..
bikin malu kalau mo gaduh2...
padahal kita satu kampung juga.
adeh, kalau kamu menang kami dapat terima jak kn...
kesian oo.
pengalaman paling teruk saya kena cakar la..
saya prefer kuccing saya cakar dari rang yang buat oo...
bikin malu daerah saja...
relax bha kawan...sama2 kita baru belajar n ndak pandai..
team saya pun budak2 nie....
jadi no need to be hot..just relax....

FATTY YELLOW MAN

Dear Fatty Yellow Man,
Agak sedih sebab bakal berpisah dengan ko...
Di sekolah saya cuma dapat blue elephant sja...
Kita akan berpisah dan hanya berjumpa dua hari seminggu...
Gonna miss n miss u so much...
But...i promise that i will never forget you...
i promise k...
even later i need to spend more time with the blue elephant..
hope u can understand me...

Save the Date

19 Mac 2012
saya akan lapor diri pada tarikh nie..
bukan  gembira tapi entah kenapa perasaan takut lagi kuat dalam diri ini....
too nervous...
saya akan jumpa kawan baru.....
sebut pasal kawan baru.saya jadi sangat trauma..
saya risau dia x bleh nak terima perangai saya macam nie..
saya takut akan timbul selisih faham antara kami...
saya x mahu perkara yang sama berulang lagi...
cukupla dengan perkara yang telah berlalu..
5 and a half year sdh berlalu...
sekarang waktu untuk lembaran baru...
kena jadi leih matang...
x bole terlalu bersikap keanak-anakan...
hurm...ati2 dgn pergaulan baru..
ko xtau siapa durg yg sebenarnya...
dear lord, please help me...

Mistake

Hehehe....

kesilapan teknikal...dah delete ost2 yg dulu...

sot!